## NYSFM&IA in conjunction with NYSBOC Central Chapter 2023 Training Seminar AGENDA

## **TUESDAY SEPTEMBER 26, 2023**

8:00-10:00 DAMPERS FOR FIRE & SMOKE PROTECTION – BRUCE JOHNSON

2 HOURS - TOPIC 2

10:00-11:00 UL RESOURCES FOR CODE OFFICIALS - BRUCE JOHNSON

1 HOUR - TOPIC 1

11:00-12:00 SPACE HEATER SAFETY - CHRIS ROTH

1 HOUR - TOPIC 1

1:00-3:00 LOOK WHAT I FOUND - BILL TIMMONS

1 HOUR - TOPIC 1 & 1 HOUR - TOPIC 2

3:00-5:00 MOBILE FOOD PREPARATION VEHICLES - CHRIS ROTH

1 HOUR - TOPIC 1 & 1 HOUR - TOPIC 2

TOTAL – TOPIC 1 – 4 HOURS TOPIC 2 – 4 HOURS

## **WEDNESDAY SEPTEMBER 27, 2023**

8:00-9:00 DBSC DIVISION UPDATE - BILL SHERMAN

1 HOUR - TOPIC 1

9:00-11:00 HOW BUILDINGS SUCCEED OR FAIL DURING EMERGENCIES-A FIREFIGHTER'S VIEW - CHIEF SPINELLI

1 HOUR - TOPIC 1 & 1 HOUR - TOPIC 2

11:00-12:00 FIRE APPARATUS ACCESS - BRIAN TOLLISEN

1 HOUR - TOPIC 2

1:00-2:00 FIRE PROTECTION WATER SUPPLIES – BRIAN TOLLISEN

1 HOUR TOPIC 2

2:00-3:00 SIGNIFICANT FIRES & THEIR INFLUENCE ON CODES – BILL TIMMONS

1 HOUR - TOPIC 1

3:00-5:00 MEANS OF EGRESS & CALCULATING OCCUPANT LOADS - CHRIS ROTH

1 HOUR - TOPIC 1 & 1 HOUR - TOPIC 2

TOTAL - TOPIC 1 - 5 HOURS

TOPIC 2 – 3 HOURS